С поглед към клей сезона: На кои турнири ще участва Григор Димитров?

от в 10:20 на 02.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше незабравими близо две седмици на Мастърса в Маями, през които демонстрира фантастичен тенис и заслужено достигна до финала на турнира. Българинът надви състезатели от ранга на Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев, а тези успехи му помогнаха от вчера отново да се завърне в топ 10 на световната ранглистата за пръв път от 2017-та насам.

Българинът обаче няма да има никакво време за почивка, защото още тази събота ще бъде дадено началото на Мастърса в Монте Карло, който може да се счита и за домашна надпревара на родния ни представител, имайки предвид, че той живее и тренира от дълги години насам в Княжеството. Димитров определено пази добри спомени от надпреварата в Монако където е двукратен 1/2-финалист, а освен на нея ще го видим още на Мастърсите в Рим и Мадрид.

Любопитна подробност, е че Григор е предпочел през тази година да пропусна надпреварата в Барселона, която никога не е била сред любимите му и само веднъж е влизал в четвъртфиналите на турнира в испанския град. Засега единствената неизвестна в програмата на първата ни ракета остава последната седмица преди Ролан Гарос и дали нашият сънародник ще реши да защитава финала си в Женева или ще съхрани сили за второто "мейджър" състезание през сезона, като отговорът на този въпрос до голяма степен ще зависи от представянето на световния номер 9 в другите надпревари на червени кортове.

Пълен график на Григор Димитров за сезона на клей:

- Монте Карло ( 7-14 април)

- Мадрид (24 април - 5 май)

- Рим (8 - 19 май)

- Ролан Гарос (26 май - 9 юни)

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към клей сезона: На кои турнири ще участва Григор Димитров? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | клей | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook