С поглед към сезон 2024: Ясен е първият турнир на Григор след австралийското турне

от в 15:57 на 24.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров потвърди участие на ATP 250 надпреварата в Марсилия. Българинът вече обяви, че ще стартира новия сезон в Бризбейн (31 декември - 7 януари), а впоследствие ще играе на Аустрелиън Оупън (15 януари - 28 януари).

Френският град пък ще бъде първата тенис дестинация за българина, след като приключи с изявите си на корта по време австралийското турне. Припомняме ви, че Димитров достигна до 1/4-финалите в Марсилия през настоящата година, където беше спрян от Александър Бублик, въпреки че разполагаше с два поредни мачбола.

Самият турнир носи специално място в сърцето на родния ни представител, защото там той получи "уайлд кард" за участие на едва 17-годишна възраст и още на старта премери сили с Жил Симон, който по това време беше номер осем в световната ранглиста.

Нашият сънародник тогава изнася великолепен двубой и има преднина в резултата почти през цялото време, но опитният французин не позволява на тогавашния тийнейджър да запише едва втората си победа на ниво ATP и в крайна сметка надделява над него. Впоследствие Димитров се завръща и през 2011-та година, само че губи в първия кръг от руснака Дмитрий Турсунов.

Надпреварата в Марсиия се очаква догодина да се състои между 5 и 11 февруари, а досега участие са потвърдили още младите италианци Яник Синер и Лоренцо Музети, както и бившия шампион Карен Хачанов.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към сезон 2024: Ясен е първият турнир на Григор след австралийското турне Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | график | григор димитров | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook