С поглед към завръщане в Тура: Ясно е къде Алкарас ще открие сезон 2023!

от в 04:44 на 12.01.2023
Мартин Петков

Миналият сезон несъмнено ще остане завинаги в сърцето на все още 19-годишния Карлос Алкарас, който изпревари времето си и всички прогнози за бляскаво бъдеще по свой адрес, след като още като тийнейджър успя да триумфира с дебютната си титла от Големия шлем, вдигайки отличието от US Open, както и завоюва още два трофея от сериите "Мастърс 1000", при което черешката на тортата не закъсня - възкачване на трона в световната ранглиста. Испанецът впоследствие при участието си на надпреварата в зала "Берси" в Париж получи контузия, разкъсване на коремен мускул, която го извади от кортовете за период от 6 седмици и го лиши от възможността да участва на Финалите на АТР, слагайки преждевременен край на състезателната му година.

В хода на предсезонната си подготовка Карлитос изрази своите надежди, че през новата 2023-та няма да отпусне педала на газта и ще успее да се пребори за поне още една "мейджър" титла, ала травма в областта на десния крак, получена по време на тренировка броени дни преди старта на Аустрелиън Оупън, означаваше, че световният номер едно ще пропусне Откритото първенство на Австралия, след като се нуждае от 3 до 4 седмици за възстановяване. Алкарас в хода на миналия сезон неведнъж ни доказа желанието си да вземе участие в максимално голям брой надпревари в Тура, изигравайки общо 70 мача в рамките на 11 месеца, като по всичко личи, че през настоящата тенис кампания за него нещата стоят по същия начин и още с отминаването на контузията си ще се включи в АТР 500 турнира в Буенос Айрес, като тийнейджърът сам оповести новината с кратко видео обръщение за социалните медии на състезанието:

"Здравейте всички, това е Карлос Алкарас. Искам да ви информирам, че ще участвам на Argentina Open. Истината е, че съм много развълнуван да отида в Аржентина, за да играя там, така че ви очаквам всички и ще се видим много скоро." - споделя световният номер едно на родния си испански език във видеото.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към завръщане в Тура: Ясно е къде Алкарас ще открие сезон 2023! Мартин Петков
Теми:  
atp | буенос айрес | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook