С поглед към Азия: Какво предстои за Григор Димитров след края на US Open?

от в 14:35 на 05.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров напусна US Open по най-неприятния възможен начин, след като се контузи в четвъртия сет на 1/4-финалния си двубой срещу Франсис Тиафо и нямаше сили да доиграе мача. Към момента все още не е ясно каква е травмата, която предизвика отказването на първата ни ракета и дори самият той нямаше отговор на този въпрос в последвалата си пресконференция.

За нас остава да се надяваме, че не става въпрос за нещо прекалено сериозно, за да може Григор да изпълни ангажиментите си на корта през идния месец, защото те не са никак малко и могат да бъдат от ключово значение в борбата му за класиране на ATP финалите в Торино.

Следващите седмици в ATP календара ще бъдат заети от Азиатското турне, като най-добрият български тенисист ще трябва да защитава цели 600 точки, които през миналата година спечели съответно в Чънгду (полуфинал), Пекин (четвъртфинал) и Шанхай (полуфинал). Разликата се крие в това, че този път Димитров няма да играе на ATP 250 надпреварата в Чънгду и ще има един турнир по-малко на разположение, за да натрупа поне същия точков актив от 2023-та.

ATP 500 турнирът в Пекин ще се проведе между 26 септември и 2 октомври, а българинът се очаква да бъде поставен под номер 6 в основната схема, където ще видим имена от ранга на Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев, Александър Зверев и Андрей Рубльов, а Новак Джокович ще е единственият липсващ член на топ 5 в основната схема.

Мастърс състезанието в Шанхай пък ще се проведе между 2 и 13 октомври, като там вече към борбата ще се присъедини и "Джокера". Турнирът за втора поредна година ще предложи разширен формат с 96 участници в основната схема и не се очаква никой от най-добрите тенисисти в света да пропусне най-значимата спирка от надпреварите в Азия.

Разбира се, не бива да забравяме и предстоящото шоу на 17 септември в столичната "Арена София", което ще ни даде възможност да се насладим на демонстративен мач между Григор Димитров и Новак Джокович.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към Азия: Какво предстои за Григор Димитров след края на US Open? Калоян Соколов
Теми:  
atp | азия | бгтенис | график | григор димитров | какво следва | любопитно | пекин | програма | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook