С поглед към бъдещето: 16-годишна записа дебютен успех на ниво WTA 1000!

от в 19:20 на 23.03.2022
Диана Андреева

Бренда Фрухвиртова попадна под светлините на прожекторите, след като в началото на месец февруари спечели ITF титла само на 14 години. По-голямата сестрата на талантливата чехкиня - Линда, също е сред обещаващите състезателки на световния тенис, а днес тя записа най-престижната си победа в WTA Тура. 16-годишното момиче се поздрави с разгромен успех над Данка Ковинич, настъпил при резултат 6:0 6:4 и по този начин се класира към втория кръг на турнира от категория WTA 1000 в Маями, където предстои да премери сили с 20-ата поставена в основната схема Елизе Мертенс. 

Номер три в ранглистата при девойките, Линда Фрухвиртова засвидетелства таланта си при подрастващите през миналия сезон, когато спечели по една титла на всяка една настилка, за да се изкачи до челните позиции на подреждането. Успехите й при дамите също не отсъстват, като до момента тя има общо три трофея на ниво ITF, а възходът й продължава с всяка изминала седмица и днешната ѝ победа затвърди мнението на анализаторите, че нейното бъдеще е повече от обещаващо. 

Двубоят започна с абсолютно превъзходство на тийнейджърката, което се запази до самия край. Фрухвиртова се справяше отлично с напрежението и успяваше да доминира във всяко едно разиграване, докато по-опитната й съперничка допускаше необясними неточности от всяка една точка на корта. Решителна в ключовите моменти, чехкинята впечатли с мощните си отигравания от основната линия, което гарантираха на 16-годишната състезателка крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към бъдещето: 16-годишна записа дебютен успех на ниво WTA 1000! Диана Андреева
Теми:  
wta | линда фрухвиртова | мастърс 1000 | мастърс маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook