С поглед към Мастърса в Шанхай: Шампионът няма да защитава трофея си и ще напусне топ 10

от в 02:09 на 28.09.2024
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач няма да защитава титлата си от Мастърса в Шанхай. Полякът претърпя операция след Уимбълдън, което беше предизвикано от неприятното му падане на корта по време на тайбрека от 4-ия сет в неговата среща с Артур Фис, която Хуркач не можа да завърши.

Самият Хуркач впоследствие сподели, че 8 от 10 специалисти са го посъветвали да не играя до края на сезона, но гигантът твърдо реши да преследва класиране за финалите в Торино и се завърна още за надпреварите в Северна Америка.

Това обаче не се оказа особено мъдър ход, тъй като световният номер 8 трябваше да се оттегли по време на втория си мач в Синсинати, а на US Open не взе нито сет срещу Джордън Томпсън.

Вчера пък полякът беше лесно надигран от Джак Дрейпър в Токио и изглежда най-после Хуркач е решил да обърне по-сериозни внимание на свето здраве, кото го е провокирало да обяви отказa си от участие в китайския мегаполис, където през миналата година завоюва своята втора Мастърс титла в кариерата си.

Така полякът със сигурност ще напусне световния топ 10 след края на турнира в Шанхай, а шансовете му за Торино стават по-скоро теоритични, отколкото реални.

Въпросното отказване пък ще позволи на Григор Димитров да бъде поставен под номер 9 в най-големия турнир от азиатското турне, но това няма да е от особена полза на българина, който се нуждае от отказване на още един топ поставен, за да заеме място сред първите 8 в основната схема, което ще му гарантира мачове срещу по-нискоранкирани съперници до 1/4-финалната фаза.

Жребият за Мастърса в Шанхай ще бъде изтеглен този понеделник, а самите мачове от надпреварата ще стартират 2 дни по-късно. Освен Хуркач, то и Алекс Де Минор няма да играе в състезанието, което е добра новина за всички претенденти в борбата за Торино, защото към момента точно австралиецът държи заветната осма позиция, която е последната даваща виза за италианския град.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към Мастърса в Шанхай: Шампионът няма да защитава трофея си и ще напусне топ 10 Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | любопитно | хуберт хуркач | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook