С поглед към новия сезон: Рибакина си постави за цел да оглави световната ранглиста

от в 00:40 на 24.12.2023
Мартин Вичев

Елена Рибакина говори по повод своите цели за новата тенис кампания пред казахстанския новинарски канал Gulf News. Световната номер 4 сподели, че сред основните ѝ стремежи през идния сезон е достигането до върха на световната ранглиста, както и спечелването на "мейджър" надпревара също се явява приоритет.

„Разбира се, основната цел е един ден да стана номер едно в света, но на първо място е важно винаги да се представям добре в турнирите от Големия шлем. Поради това мисля, че планът ми за следващата година е сходен с този за отминалата.“, коментира шампионката от Уимбълдън 2022-ра пред родната си медия.

Казахстанската състезателка добави още къде според нея е слабото ѝ място в играта и изказа надеждата си за надграждане в този аспект:

„Искам да се усъвършенствам физически, защото тази част винаги е малко по-слаба за мен, но на корта има толкова много за подобряване, че никога нямаме време да приложим това, което треньорът ми казва“, споделя тя.

През 2023-та година Рибакина спечели WTA-1000 турнира в Индиън Уелс, както и този от същата категория в Рим. Освен това, тя достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, където отстъпи пред доскорошната първа ракета на планетата Арина Сабаленка.

За световната номер 4 предстои да започне своето "австралийско лято" на пълни обороти още следващата седмица с участие на турнира в Бризбейн, който стартира навръх Нова година. Компания там ще и правят още тенисистки от ранга на Наоми Осака, Арина Сабаленка, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към новия сезон: Рибакина си постави за цел да оглави световната ранглиста Мартин Вичев
Теми:  
wta | елена рибакина | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook