С поглед към Ролан Гарос: Григор ще се изправи срещу бивш номер едно при юношите на старта

от в 00:15 на 27.05.2023
Калоян Соколов

Със сигурност към момента мислите на Григор Димитров са свързани изцяло с финала на ATP 250 турнира в Женева, където днес му предстои да премери сили с чилиеца Николас Джари. Не трябва обаче да забравяме, че още утре стартира втората "мейджър" надпревара през сезона, а именно Ролан Гарос. Там най-добрият български тенисист ще бъде поставен под номер 28 в основната схема, а тегленият жребий определи той да се изправи срещу тенисист преминал през квалификациите.

Преди малко пък стана ясно, че това ще бъде световния номер 147 Тимофей Скатов. 22-годишният казахстанец ще дебютира в основната схема на Ролан Гарос, а досега е имал само едно участие в същинската част на състезание от Шлема, губейки в откриващия кръг на миналогодишния Аустрелиън Оупън. Тогава младокът преминава пресявките без загубен сет, но е спрян на старта от словака Норберт Гомбош.

Макар да има скромен опит на най-високо ниво, то казахстанецът не е никак случаен играч и може да се похвали с това, че преди няколко години беше световен номер едно при юношите. Скатов е типичен клейкортър и е спечелил всички свои трофеи досега на червена настилка - 4 титли на ниво фючърс и 1 на ниво Чаланджър.

Любопитна подробност е, че 175-сантиметровият тенисист през септември ще пътува до София за мачовете от Купа "Дейвис" между България и Казахстан, така че това би била една добра официална репетиция за Григор, ако все пак реши да се включи във въпросния сблъсък.

Срещата между Димитров и квалификантът все още не се е сдобила с конкретна дата за изиграване, но със сигурност знаем, че няма да бъде още в неделя, а в един от дните измежду идния понеделник и вторник.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към Ролан Гарос: Григор ще се изправи срещу бивш номер едно при юношите на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | любопитно | ролан гарос | тимофей скатов

Коментари





Следвайте ни в Facebook