С поглед към Ролан Гарос: Синер почти сигурно ще измести Джокович от върха в ранглистата

от в 04:51 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Яник Синер почти сигурно ще бъде номер едно след края на Ролан Гарос. Италианецът ще изостава с 1090 точки от Новак Джокович преди началото на втория "мейджър" турнир през сезона, само че сърбинът ще е в ролята на защитаващ шампион и цели 2000 точки ше бъдат временно извадени от актива му. Синер пък през миналия сезон изненадващо отпадна още във във втория кръг на състезанието в Париж, отстъпвайки от Даниел Алтмайер и така на практика няма нищо за защитаване.

Така шампионът от Аустрелиън Оупън ще има 865 точки преднина пред Джокера в ранглистата на живо, когато турнирът започне и със сигурност ще дебютира на световния връх, ако Джокович не достигне поне до финала. Дори титла обаче може да се окаже недостатъчна за Ноле, защото финалистът прибавя 1200 точки за ранглистата и те ще бъдат напълно достатъчни за италианеца да се окаже на първото място, независимо от евентуално поражение в спора за трофея от 24-кратния "мейджър" носител.

Карлос Алкарас пък има да брани 800 точки от миналогодишния си 1/2-финал и ще изостава с над 2000 пункта от Синер при старта на надпреварата, така че испанецът може единствено да се надява да смъкне Джокович до третата позиция, в случай на негов силен рейд и ранно отпадане на актуалния водач в световната ранглиста.

Засега обаче нещата не изглеждат никак положително за тримата най-добри играчи в света, защото сърбинът продължава да допуска неочаквани поражения и досега през клей сезона може да се похвали само с един 1/2-финал в Монте Карло, като през цялата 2024-та не е бил финалист на нито едно състезание. Двете млади звезди на световния тенис също имат поводи за притеснение, тъй като Алкарас се бори с травма в предмишницата през целия клей сезон и игра единствено в Мадрид, където се видя, че още не е напълно възстановен, а Синер нарани бедрото си в Мадрид и дори разкри как участието му в Париж далеч не е сигурно.

Точки в ранглистата на живо пред старта на Ролан Гарос:

1. Яник Синер - 8725 точки

2. Новак Джокович - 7860 точки

3. Карлос Алкарас - 6500 точки


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към Ролан Гарос: Синер почти сигурно ще измести Джокович от върха в ранглистата Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ранглисти | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook