С поглед към завръщане на корта: Рафаел Надал претърпя операция в Барселона

от в 01:01 на 03.06.2023
Мартин Петков

Рафаел Надал, който днес празнува рожден ден и навършва 37-годишна възраст, е претърпял операция в Барселона през вчерашния ден. Новината беше съобщена на първо време от множество таблоиди в родината на Матадора, който се е подложил на артроскопия заради проблемите му се левия илиопсоас, които го държат извън кортовете от вече близо половин година. Самата интервенция пък е била извършена от екипа на д-р Франсоа Филипон, д-р Жауме Виларо и д-р Анхел Руис Которо, последният от които е по-известен като дългогодишният лекар на 22-кратния шампион от Големия шлем.

Рафа за последно игра по време на Аустрелиън Оупън, когато претърпя загуба във втория кръг от Макензи Макдоналд и си тръгна контузен от корта, като именно травмата получена тогава продължава да създава сериозни главоболия на бившия номер едно. Според първоначалните очаквания, то Надал трябваше да се завърне на корта още за Мастърса в Индиън Уелс, като впоследствие беше взето решение подновяването на участието в Тура на днешния рожденик да се случи за началото на клей сезона. В крайна сметка самият испанец в средата на миналия месец оповести тъжната новина, че по всяка вероятност няма да го видим в игра през настоящата тенис кампания, като завръщането му се очаква да се случи за началото на 2024-та година, по време на която Матадора ще си вземе последно сбогом с турнирите в АТР Тура, преди потенциално да окачи ракетата си на стената.

По повод вчерашната операция на вече 37-годишния Надал пък се очаква по-късно днес 14-кратният носител на трофея от Ролан Гарос самостоятелно да публикува в социалните мрежи допълнителна информация за състоянието си след проведената хирургическа интервенция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С поглед към завръщане на корта: Рафаел Надал претърпя операция в Барселона Мартин Петков
Теми:  
операция | рафаел надал | рожден ден

Коментари





Следвайте ни в Facebook