С разгром над WTA 1000 финалистка: Сабаленка оформи мечтан 1/2-финал с Швьонтек в Синсинати!

от в 20:45 на 17.08.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка е втората полуфиналистка в Синсинати. Бившата номер не показа никакви колебания срещу друга WTA 1000 шампионка, а именно Людмила Самсонова, надигравайки я с 6:3 6:2  за 1 час и 20 минути игрово време, като по този начин оформи суперсблъсък с Ига Швьонтек, срещу която изостава с 3:8 в преките мачове.

Началото даваше предпоставка за равностоен сблъсък. Самсонова стоеше добре на корта, за разлика от 2-кратната "мейджър" носителка, която допускаше сериозен брой неточности.

Така световната номер 17 имаше брейкбол още в третия гейм, но Сабаленка се спаси от потенциално изоставане в резултата, разчиайки на своя мощен начален удар. Фаворитката постепенно започваше да стабилизира играта си и в шестия гейм поведе с пробив.

По-нискоранкираната тенисистка продължаваше да бъде конкурентна на съперничката си, само че беларуската тенисистка показа здрави нерви и дори беше близо до това да удвои аванса си, но се задоволи с преднината си от един пробив, за да поведе в сетовете си.

Шампонката от Аустрелиън Оупън бе безкомпромисна в първите минути на втората част и поведе с два пробива. Макар и след това Самсонова да печелеше бързо подаванията си, то играта на третата поставена бе на прекалено високо ниво, за да позволи на съперничката ѝ да осъществи обрат и с резултат 6:2, голямата фаворитка затвърди успеха си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С разгром над WTA 1000 финалистка: Сабаленка оформи мечтан 1/2-финал с Швьонтек в Синсинати! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | людмила самсонова | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook