С танцова стъпка към трофея: Монфис покори UTS Ню Йорк, а Кирьос дори не излезе на корта

от в 08:15 на 24.08.2024
Калоян Соколов

UTS надпреварите са един изцяло нов тенис формат, който е най-вече подчинен на шоуто, а едва ли подхожда на някого повече от Гаел Монфис да се поздрави с титла от тази серия турнири. 37-годишният ветеран показа, че отново навлиза в топ форма още през миналата седмица, когато надигра Карлос Алкарас в Синсинати, а през последните два дни в Ню Йорк срази имена от ранга на Андрей Рубльов, Стефанос Циципас и Александър Бублик, за да грабне трофея "Зевс".

Първоначално "Ла Монф" трябваше да излезе срещу Ник Кирьос в мач от финалната четворка, но австралиецът е изпитал известен дискомфорт в китката си и предпочете да не рискува, тъй като е много близо до завръщането си обратно в Тура и реши да приключи участието си триумфално, след като вчера разгроми Каспър Рууд при първия си мач от 14 месеца насам.

Така ветеранът вместо това премери сили със Стефанос Циципас, който вчера отпадна от Александър Бублик, но продължи в ролята на загубилия тенисист с най-добри показатели. В крайна сметка обаче гъркът трябваше да претърпи още едно поражение с 3:2 в отделните части, а Бублик победи Алекс Де Минор с 3:1 в другия полуфинал, за да оформи един повече от зрелищен сблъсък за титлата.

Финалът започна много по-добре за казахстанеца, който в първата част спечели с 20:10 точки (частите са от по 8 минути), но оттам насетне Монфис беше безспорен господар на събитията на корта и се наложи с крайното 10:20 17:12 17:14 15:14, а впоследствие французинът се насочи към трофея във формата на мълния и направи страхотно шоу за публиката, показвайки своите танцови умения, които дори конкурират тези на корта.

"Прекрасно е да спечеля трофей, особено тук в Ню Йорк. Чувствам се прекрасно и показах наистина добра форма през последните дни. Победих някои страхотни играчи, като равнището ми на тенис е отлично и се чувствам напълно готов за US Open" - сподели щастливият шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С танцова стъпка към трофея: Монфис покори UTS Ню Йорк, а Кирьос дори не излезе на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | uts | гаел монфис | любопитно | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook