С трети пореден сет на 0: Де Минор изнесе нова наказателна акция срещу последния непоставен!

от в 06:31 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор постигна триумф в австралийското дерби срещу Джордън Томпсън. "Демона" отсъстваше от кортовете в продължение на около месец и половина, след като получи контузия на Уимбълдън и пристигна на US Open без никаква игрова практика, но това по никакъв начин досега не го спира да показва своя най-добър тенис.

Световният номер 10 е изключително убедителен в хода на турнира и тази нощ дори съумя да спечели третия си пореден сет на нула, проправяйки си път към успеха в австралийското дерби срещу Джордън Томпсън - 6:0 3:6 6:3 7:5 за 2 часа и 59 минути игрово време.

По този начин надпреварата в Ню Йорк се раздели със своя последен непоставен участник, а Де Минор за трети пореден "мейджър" турнир намери място във финалната осмица, където го очаква сблъсък с младия британец Джак Дрейпър, когото е побеждавал 3 пъти от също толкова мачове между тях.

Първият сет се превърна в същински кошмар за Томпсън, който направи само 1 уинър срещу цели 12 непредизвикани грешки. Де Минор пък вкарваше едва 29 процента от първите си сервиси, но беше абсолютен господар в разиграванията от дъното на корта, където извличаше грешка след грешка от ракетата на по-опитния си сънародник и така се стигна до реализацията на "геврек".

Световният номер 32 показа съвсем различно лице във втората част, където 79 процента от първите му начални удари намираха корта, завършващите удари бяха с 11 повече спрямо първата част. Томпсън минаваше с лекота през подаванията си и дочака своя момент, за да реализира решителен брейк в шестия гейм и така да изравни общия резултат.

Играта на аутсайдера продължаваше да бъде на приливи и отличи, като той спечели само една точка, посрещайки първия сервис на Де Минор във втория сет. Представителят на топ 10 изумяваше със своя демараж и достигаше до всяко една агресивно продължение на своя опонент, което беше възнаградено с брейк за 4:2 и скоро сетовете бяха 2:1 в полза на "Демона".

Четвъртият сет се оказа най-интересен от всички и предложи купища обрати. Първоначално по-нискоранкираният тенисист се откъсне напред с пробив за 3:1, но веднага беше застигнат в резултата. Впослествие Де Минор дори имаше брейк аванс при 4:3, само че Томпсън достигна до паритет и дори се върна от 0:40, за да поведе с 5:4. За съжаление на непоставения играч, то това беше последен за него проблясък в срещата и скоро шампионът от Акапулко от можеше да отпразнува своя триумф.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С трети пореден сет на 0: Де Минор изнесе нова наказателна акция срещу последния непоставен! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | алекс де минор | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook