Сабаленка: Финалът зависеше от мен; загубих заради себе си, а не заради съперничката

от в 12:50 на 10.09.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка от утре ще е новата номер едно в света на женския тенис, но беларуската състезателка едва ли ще може да се зарадва ведага на това огромно постижение, тъй като вчера допусна обрат от Коко Гоф във финала на US Open. По този начин тийнейджърката завоюва дебютната си "мейджър" титла, но изглежда Сабаленка не е останала особено впечатлена от представянето на новата шампионка и отдава поражението на собствената си слаба игра:

Засега не се чувствам чак толкова депресирана. Добрата новина е, че аз самата аз си бях основна съперничка. Лошата е, че отново ми се налага да играя срещу самата себе си. Определено мога да кажа, че Коко се движеше и защитаваше по-добре от всяка една друга тенисистка, която съм виждала и непрекъснато ми се налагаше да отиграя поне един допълнителен удар.

Резултатът е комбинация от фактори, но бих казала, че днес загубих заради себе си, а не заради съперничката. Това не важи за целия мач, но имаше ключови моменти във втория сет, когато взех редица грешни решения и на практика я върнах в мача, след което тя обърна нещата в своя полза. Оттам насетне Коко показа невероятна дефанзивна игра, само че бих казала, че нещата зависеха повече от мен, отколкото от нея. Аз загубих този двубой.

Понякога ставам твърде емоционална на корта. Днес мислех прекалено много и пропусках топки, които нямам право да пропускам. Затова казвам всичко това. Правя много уинъри и много непредизвикани грешки. Днес властваха непредизвиканите грешки. Допуснах огромен брой от тях във втория сет и точно там позволих на Коко да си помисли, че може да спечели този мач. Станах прекалено емоционална и това ми попречи сериозно. Както вече казах, то до голяма степен днес играх срещу самата себе си - призна разочарованата подгласничка в турнира.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка: Финалът зависеше от мен; загубих заради себе си, а не заради съперничката Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | интервюта | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook