Сабаленка и Сакари продължават напред след трисетови мачове в Монреал

от в 00:17 на 12.08.2021
Диана Андреева

Мария Сакари далеч не може да се похвали с постоянство в резултатите си, но гъркинята със сигурност е сериозна заплаха за всеки един играч в Тура, тъй като притежава разнообразна игра и устойчива психика, както и е винаги готова да се бори до край. Именно тези й качества я изведоха до успех в Монреал тази вечер, където надигра световната номер 33 Вероника Кудерметова в три сета - 6:4 5:7 6:4.

Може би най-големият проблем на Сакари в днешния мач бе нейният сервис. Гъркинята допусна немалко непредизвикани грешки, а успеваемостта й на първи начален удар бе доста ниска. Това я поставяше често в неприятни ситуации и й костваше голям брой пробиви, но благодарение на агресивните си отигрвания от дъното на корта Мария не позволяваше често да изостава в резултата и в крайна сметка се поздрави с победата. 

В друг мач от програмата за деня Арина Сабаленка и Слоун Стивънс също спретнаха страхотно шоу за почитателите на тениса. Те изиграха мач, продължил почти два часа и 30 минути, но в крайна сметка Сабаленка се оказа по-устойчивата състезателка и без да се предава на умората, извоюва успех - 7:6(4) 4:6 6:4.

След като си размениха по един сет, двете състезателки видимо бяха на ръба на силите си. Продължителните размени от основна линия, в комбинация с неподходящите метеорологични условия за игра, направиха задачата им да се представянл на възможно най-високо ниво доста трудна.

Щом почивката в края на втората част приключи, Стивънс бе далеч по-уверена в себе си и бързо "дръпна напред" в резултата, но авансът й от 4:1 бе заличен от белоруската, която не позволи на своята опонентка да спечели нито гейм повече до края на мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка и Сакари продължават напред след трисетови мачове в Монреал Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | вероника кудерметова | мария сакари | слоун стивънс | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook