Сабаленка мина с лекота през изненадата на турнира и оформи зрелищен 1/2-финал с Гоф!

от в 12:28 на 11.10.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се класира за полуфиналите на WTA 1000 турнира в Ухан. Топ поставената бе безапелационна в четвъртфиналния си сблъсък срещу втората ракета на Полша при дамите - Магдалена Фрех и се наложи с крайното 6:2 6:2 за 1 час и 24 минути игрово време, за да оформи мечтан сблъсък с шампионката от Пекин, Коко Гоф, която днес победи другата полякиня във финалната осмица - Магда Линет, а това ще бъде едно своеобразно повторение на финала от US Open през миналия сезон, когато амеирканката се наложи над настоящата носителка на трофея в Ню Йорк.

Топ поставената беше абсолютно безкомпромисна още от първата точка на мача, откъсвайки се с преднина от два пробива за 4:0. По-нискоранкираната състезателка стабилизира сервис играта си, ала това не бе достатъчно, за да се противопостави на фаворитката и така фаворитката запази до последно преднината си и затвори с лекота откриващата част в двубоя.

Вторият сет също започна толкова ударно за Сабаленка, която си осигури комфортен аванс от 3:0 след нови два ранни брейка. Фрех обаче показа характер и отвърна на единия пробив, намалявайки пасива си до 2:3 и дори имаше два поредни шанса да изравни за 3:3, но тогава световната номер 2 намери отново най-добрата си игра, за да не загуби нито гейм повече и така записа своята 15-та поредна победа в Ухан.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка мина с лекота през изненадата на турнира и оформи зрелищен 1/2-финал с Гоф! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | магдалена фрех | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook