Сабаленка: Мъжкият тенис е по-интересен и го предпочитам; не гледам Швьонтек и Рибакина

от в 11:30 на 24.04.2024
Калоян Соколов

Често WTA Тура е бил обект на критики заради липсата на постоянство от страна на състезателките и това, че новите шампионки определено не оправдават очакванията и просто изчезват от световната тенис сцена. През последните 2-3 години обаче това не е така и имаме оформена "Голяма тройка", която се състои от Ига Швонтек, Арина Сабаленка и Елена Рибакина. Въпросните тенисистки печелят почти всички големи турнири и наложиха доминация в женския тенис, но изглежда самата Сабаленка все още не е на мнението, че от WTA не са достигнали стандартите на ATP и не се притеснява да го признае:

"Чувствам, че свалих нивото през последните 2 месеца и сега е по-скоро "Голяма двойка". Все пак съм доволна да бъда част от тази група. Надявам се да запазя високото си ниво на игра, като пожелавам на моите съпернички също да продължават да играят по този страхотен начин, защото точно силната конкуренция те кара да работиш възможно най-здраво и да прогресираш.

"Истината е, че не гледам техните мачове (на Швьонтек и Рибакина). Достатъчно много пъти съм играла срещу тях. Моят треньор ще ми покаже дадени кадри от техните двубои и ще ми даде нужната информация, за да съм подготвена максимално добре, когато ми се наложи да премеря сили с някоя измежду Ига и Елена. Не гледам чак толкова много тенис, но определно предпочитам мъжкия тенис пред женския. Смятам, че там има много повече стратегия и е по-интересен за гледане" - признава шампионката от Аустрелиън Оупън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка: Мъжкият тенис е по-интересен и го предпочитам; не гледам Швьонтек и Рибакина Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook