Сабаленка откри участието си на Уимбълдън с убедителна победа

от в 20:20 на 28.06.2021
Владислав Риждов

Арина Сабаленка откри кампанията си на Уимбълдън 2021 с рутинна победа. Световната номер 4 премина за час и 13 минути през опитната квалификантка Моника Никулеску - 6:1 6:4 и продължава към втория кръг.

Под покрива на корт номер 1 Сабаленка показа, че може бързо да се приспособи към условията. Тя спечели откриващото си подаване, а след това пласира три мощни удара, за да си осигури аванс от 0:40. Никулеску успя да отрази трите възможности, но в крайна сметка предаде подаването си. Серията на Сабаленка набъбна на пет поредни спечелени гейма, преди опитната румънка все пак да се разпише в резултата. Това обаче се оказа максимума за нея в първата част и Сабаленка поведе уверено в общия резултат.

Началото на втория сет също даваше изгледи за бърза развръзка. Сабаленка продължаваше да реализира уинър след уинър и само за броени минути аванса и достигна до 3:0. Последваха няколко завързани гейма, в които фаворитката в двубоя показа леки колебания и Никулеску съумя да удължи престоя си на корта с добра игра. След три разменени пробив между двете, Сабаленка не допусна нов спад в играта си и даде само една точка на румънката в последните си два сервис гейма, поздравявайки се с крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка откри участието си на Уимбълдън с убедителна победа Владислав Риждов
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook