Сабаленка пак се оказа черната котка на Колинс и ще търси реванш от Швонтек на финала в Рим!

от в 00:43 на 17.05.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка влезе в надпреварата в Рим, като една от фаворитките в турнира, имайки предвид нейното достигане до финала в Мадрид. Световната номер 2 записа поредна двусетова победа и то над една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма, а именно Даниел Колинс, която до съвсем скоро се намираше в серия от 15 поредни победи, ала и двете ѝ загуби след серията дойдоха от белоруската тенисистка. Бившата номер 1 надделя над американката със 7:5 6:2 и оформи суперсблъсък на финала в Рим с Ига Швьонтек, от която загуби в драматичен мач в спора за трофея в испанската столица.

Още в самото начало Сабаленка показа защо е по-високоранкираната тенисистка на корта. Със значително по-агресивна игра в самите разигравания, втората в света наложи темпо, което принуди опонентката ѝ да множество допуска грешки, а това ѝ позволи да поведе с пробив при 3:1.

След 4:1, втората поставена претърпя лек спад в играта си, което позволи на Колинс да изравни и да бъде напълно равностойна на по-високо ранкираната тенисистка. Дванадесетият гейм обаче се оказа преломен, тъй като тогава Сабаленка отново съумя да спечели гейм от подаването на нейната противничката и така да поведе със 7:5.

Този брейк в края на първата част се отрази на играта на двете тенисистки във вторат, като американката бе бледа сянка на себе си и загуби голяма част от своята енергия, докато шампионката от Аустрелиън Оупън играеше все по-убедително. Това позволи на Сабаленка да доминира в хода на целия втори сет и така с 6:2 се поздрави с шестия си успех на американката в също толкова срещи, за да се класира за дебютния си финал в Рим!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка пак се оказа черната котка на Колинс и ще търси реванш от Швонтек на финала в Рим! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Даниел Колинс | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook