Сабаленка пред Tennis.bg: Имах нужда от няколко дни почивка след турнира в Рим

от в 19:45 на 28.05.2021
Мирела Николова

През последните години Арина Сабаленка се утвърди като една от най-стабилните и постоянни тенисистки в Тура, като през тази година може да се похвали с 2 титли на ниво WTA, едната от които е на Мастърса в Мадрид и е именно на червена настилка. Преди началото на участието си в Париж, беларускинята проведе разговор с журналисти от цял свят, сред които бе и нашият екип, а ето и какво сподели световната №4 относно изявите си до този момент през годината и очакванията си преди Ролан Гарос:

Тази година правиш страхотен клей сезон. Триумфира с титлата в Мадрид, а също така достигна и до финала в Щутгарт. Тези постижения дават ли ти допълнителна увереност и чувстваш ли се готова да стигнеш напред в надпреварата?

- Много съм доволна от резултатите, които постигнах дотук по време на сезона на червено. Мога да кажа, че доста се подобрих и разбира се, това ми дава голяма доза увереност, но утре е нов ден, така че не знаем какво да очакваме. Надявам се да успея да се представя на високо ниво, чувствам се готова за старта на Откритото първенство на Франция и ще направя всичко по силите си да достигна колкото се може, по-напред.

За никого не е тайна, че се намираш в чудесна форма. Смяташ ли, че най-голямото препятствие в надпреварата ще бъде от психическо естество?

- Винаги съществуват множество предизвикателства пред мен, но искам да се фокусирам върху себе си, върху играта си и нещата, които трябва да правя на корта, за да печеля двубоите. Не изпитвам никакво психическо напрежение всъщност.

Последните няколко седмици бяха доста натоварени за теб. Може би си имала нужда от малко време за почивка след надпреварата в Рим. Как премина подготовката ти за Ролан Гарос? 

- Определено ми трябваше време, за да разпусна - прекарах три страхотни дни в Рим, разхождайки се из града и наслаждавайки се на красотата му, след което за около седмица и половина се върнах в Беларус, където тренирах и се подготвях за Откритото първенство на Франция.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка пред Tennis.bg: Имах нужда от няколко дни почивка след турнира в Рим Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервю | любопитно | Преcконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook