Сабаленка премина в 1/4-финалите на US Open след триумф над 4-кратна "мейджър" шампионка

от в 08:11 на 02.09.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се класира за финалната осмица на US Оупън. След като победи Екатерина Александрова в три сета, днес миналогодишната финалистка бе далеч по-убедителна и надви своята добта приятелка и бивша партньорка на двойки, Елизе Мертенс (бивша номер 1 на двойки) с 6:2 6:4 за 1 час и 38 минути игрово време. В битка за полуфиналите световната номер 2 ще се изправи срещу олимпийската шампионка Кинуен Женг или сребърната медалистка Дона Векич.

Срещата започна ударно за фаворитката, която реализира пробив още в първия гейм. Въпреки неприятното начало за белгийката, бившата номер 12 изглеждаше готова да бъде равностойна опонентка на шампионката от Синсинати, разполагайки с брейкбол. Мощният сервис на втората поставена, както и неточностите, които по-нискоранкираната тенисистка допусна в най-критичните моменти от подаването обаче помогнаха на Сабаленка да запази резултата.

Последва спад в играта на Мертенс и това допълнително помогна на миналогодишната финалистка не само да запази преднината си, но дори да я удвои за 5:2. Впоследствие серия от непредизвикани грешки от ракетата на световната номер 2 дадоха надежда на белгийката да намали изоставането си, но в крайна сметка шампионката от Аустрелиън Оупън се мобилизира и довърши успешно започнатото в първия сет.

Сабаленка продължаваше да стои по-добре на корта, налагайки характерния за нея агресивен тенис. В резултат на това, по-високоранкираната тенисистка реализира пробив в петия гейм. Макар и в следващите минути 4-кратната "мейджър" шампионка на двойки да играеше по-освободено, темпото, което Сабаленка наложи бе непосилно за аутсайдерката в двубоя и така тя запази преднината си, за да крачи още по-смело към титлата в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка премина в 1/4-финалите на US Open след триумф над 4-кратна "мейджър" шампионка Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | елизе мертенс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook