Сабаленка разгроми новата звезда на американския тенис в Пекин за 14-та поредна победа

от в 09:45 на 30.09.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се класира за 1/8 финалите на WTA 1000 турнира в Пекин. Топ поставената разгроми новата звезда на американския тенис, а именно 20-годишната Ашлин Крюгер, която в Синсинати надви Наоми Осака и Дона Векич, а на US Open достигна до 3-тия кръг след триумф над Мира Андреева.

Днес обаче младата надежда нямаше никакви шансове срещу топ поставената в турнира, като профуча през нея с крайното 6:2 6:2 за 1 час и 16 минути игрово време. Така шампионката от US Open увеличи серията си на 14 поредни мача без загуба и се доближава все повече до първата позиция в годишната ранглиста на WTA. В битка за място в 1/4 финалите тя ще се изправи срещу бившата топ 10 представителка и "мейджър" финалистка - Мадисън Кийс.

Сабаленка беше под пара още в първите минути на двубоя и така тя съумя да реализира два ранни пробива, за да спечели първите четири гейма от мача.

Макар във втората половина на сета по-нискоранкираната състезателка да съумя да се противопостави далеч по-успешно, то световната номер 2 запази преднината си до самия му край и скоропостижно грабна откриващата част.

Вторият сет започна с размяна на бързо пробиви, но Крюгер не успя да се възползва от колебливата игра на именитата си съперничка в този момент и Сабаленка отново изцяло пое инициативата, за да загуби само един от следващите шест гейма до края на мача и по този начин да заслужи успеха си


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка разгроми новата звезда на американския тенис в Пекин за 14-та поредна победа Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook