Сабаленка се надсмя над себе си: Щастлива съм, че направих "само" 10 двойни грешки

от в 20:08 на 22.01.2022
Калоян Соколов

Арина Сабаленка започна по кошмарен начин новия сезон, след като загуби откриващите си два двубоя през 2022-ра и допусна общо стряскащите 39 двойни двойни грешки по време на тези срещи. Поначало световната номер две разполага с мощен начален удар, който е едно от основните оръжия в нейната игра, но в момента беларуската по никакъв начин не съумява да контролира сервиса си, а той изцяло се обръща срещу нея. Все пак днес Сабаленка показа известен напредък по време на двубоя си от третия кръг на Аустрелиън Оупън, тъй като ограничи своеобразните подаръци от собственото си подаване и извоюва отличен обрат над Маркета Вондроушова, а самата тенисистка не пропусна да се самоиронизира в интервюто си след мача:

"Имам чувството, че първият сет напоследък ми служи за загрявка и чак след това започвам да играя. Наистина много исках да се поздравя с победата днес, което ме направи малко по-припряна от нужното и допуснах твърде голям брой неточности в началото. Впоследствие осъзнах, че трябва да заиграя по-умно и намалих силата на ударите си, като това се оказа отлично решение и ми донесе успеха.

Вчера получих ценни съвети от Марк Филипусис, който ми каза да изчистя съзнанието си при изпълнение на сервис и да не мисля за нищо. Мисля, че в голяма степен успях да достигна до това ниво на концентрация и съм най-щастлива от факта, че направих "само" 10 двойни грешки. Истината е, че напоследък се справям много добре на посрещане и така получавам възможност да не бъда твърде напрегната на начален удар, защото винаги мога да се върна от пробив изоставане" - завърши Сабаленка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка се надсмя над себе си: Щастлива съм, че направих "само" 10 двойни грешки Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън | интервюта | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook