Сабаленка си докара ненужни проблеми, но се мобилизира и е на 1/8-финал в Мадрид!

от в 15:28 на 29.04.2023
Калоян Соколов

Бързите условия в Мадрид категорично са по вкуса на Арина Сабаленка, която е бивша шампионка в турнира и определно тази година отново е сред главните претендентки за титлата в турнира, имайки предвид как точно тя е състезателката с най-много победи от началото на настощия сезон. Втората поставена откри участието си с успех над Сорана Кърстя, като по този начин взе реванш за загубата си от румънката на четвъртфиналните в Маями, а днес предоля съпротивата на клей специалистката Камила Осорио - 6:4 7:5.

Колумбийката е печелила единствената си WTA титла точно на червени кортове, но днес нямаше достатъчно тенис аргументи срещу Сабаленка и така световната номер две се класира за осмиафиналната фаза, където ще премери сили с една измежду 15-годишната сензация Мира Андреева и 1/2-финалистката от Аустрелиън Оупън - Магда Линет.

Фаворитката започна срещата на високи обороти и веднага реализира пробив, само че не можеше да намери достатъчно добър баланс в ударите си и непредизвиканите грешки от ракетата ѝ не закъсняха. Южноамериканката пък просто се задържаше достатъчно дълго в разиграванията, дочаквайки поредната неточност от другата страна на мрежата и в един момент влезе в серия от 10 поредни спечелени точки, за да поведе с 4:3. Сабаленка нямаше намерение задълго да остава в подобно незавидно положение и премина към постепенно изграждане на своите атаки, което се оказа отличен тактически ход и тя не загуби нито гейм повече в откриващия сет.

Носителката на трофея от Мелбърн изглеждаше много по-убедителна във втората част, където буквално унищожаваше меките втори подавания на Осорио, която освен това допускаше и сериозно количество двойни грешки. Тези обстоятелства позволиха на втората поставена да дръпна с два брейка аванс, ала изведнъж се стигна до крайно неочакван спад от нейна страна и имахме паритет при 5:5. Отново обаче Сабаленка беше безупречна в най-важните мигове и заслужено затвори двубоя в две части.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка си докара ненужни проблеми, но се мобилизира и е на 1/8-финал в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook