Сабаленка след триумфа: "Този турнир е специален, нямам търпение да се върна следващата година"

от в 15:55 на 27.01.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка затвърди доминацията си в Аустрелиън Оупън, като световната номер 2 успешно защити титлата си. В хода на надпреварата представителката на Беларус не допусна сет, а на финала шампионката изцяло доминираше играта, като не допусна пробив срещу Кинуен Женг и се справи с китайката за по-малко от 70 минути. Така тя стана първата тенисистка от 2013-та година насам, успяла да защити титлата в Мелбърн, като за последно това постигна сънародничката й Виктория Азаренка. 

Шампионската реч на Сабаленка бе много емоционална за нея. Ето и как започна тя:

"На първо място искам да благодаря на теб (обръща се към австралийската легенда Ивон Гулагонг, която всяка година връчва титлата в Мелбърн на шампионката), че си такова вдъхновение за нас и че получих този красив трофей от теб! За мен е удоволствие! Второ, искам да поздравя Женг за невероятните две седмици в Австралия! Разбирам чувството да загубиш финал, наистина е тежко, но ти си такъв прекрасен атлет, толкова младо момиче и ще бъдеш на още много финали и ще печелиш много титли. Чудесна работа на теб и на отбора ти! Най-искрени благодарности и към всички, които направиха този турнир реалност, на директора, както и на всеки, който ми помогна през тези  две седмици. Беше страхотно и не можете да си представите чувството да вдигнеш този трофей още веднъж. В момента съм безмълвна."

Когато става дума за приноса на отбора й, чувството за хумор на изневери на вече двукратната шампионка на Зеления континент и допълни:

"Както винаги речта ми ще бъде странна. Това не е моята суперсила, но ще се опитам - както виждате поставих сериозно напрежение върху отбора ми след финала в Бризбейн и го направихме малко по-добре от очакваното. Благодаря на отбора, че сте на моя страна, както в добрите, така и в лошите моменти. Мисля, че имам всичко. Вече забравих какво да кажа, но без треньорите, нямаше да постигна толкова много. Ще продължавам да повтарям това по време на всяка реч. Без мен нямаше да сте толкова добри и нека приемем този факт!"

Сабаленка говори и за ролята на семейството зад успехите й, както и за публиката:

"Никога не съм говорила за семейството ми по време на шампионските ми речи, но трябва да благодаря за всичко, което са направили за мен. Трябва ли да говоря на английски, защото те не биха ме разбрали? Надявам се да преведат думите ми и да ме разберат. Много ви обичам, вие сте най-голямата опора за мен и правя всичко това, заради вас. Изпращам ви много любов и ми липсвате много! А казах ли колко чудесна е публиката? Забравих да го спомена, но вие хора, заслужавате моята благодарност за подкрепата по време на турнира. Точно това прави Аустрелиън Оупън толкова специален. Обичам ви много и нямам търпение да се върна следващата година!"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка след триумфа: "Този турнир е специален, нямам търпение да се върна следващата година" Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън | шампионска реч

Коментари





Следвайте ни в Facebook