Сабаленка сложи край на приказката на Жабер и е на първия си "мейджър" полуфинал!

от в 17:47 на 06.07.2021
Мирела Николова

Втората поставена в схемата на тазгодишния Уимбълдън - Арина Сабаленка, се класира за своя първи полуфинал на надпревара от Големия шлем, след като сложи край на приказката на световната №24 Онс Жабер, която по пътя си към четвъртфиналите надигра три бивши шампионки от Шлема. Представителката на Беларус обаче се оказа непреодолимо препятствие за 26-годишната тунизийка и се поздрави с крайния успех - 6:4 6:3, а в спор за място на финала Сабаленка ще се изправи срещу Каролина Плишкова.

Дебютната част се разви напълно равностойно, като всяка една от двете тенисистки сервираше безупречно и брейкболите отсъстваха. Това се промени при 5:4 в полза на беларускинята, която постави под огромен натиск съперничката си и дори достигна до 4 възможности за брейк, ала Жабер демонстрира изключителна воля и успяваше да се задържи в гейма. Силите ѝ обаче не стигнаха да неутрализира и петия шанс, който се откри пред Арина, и след близо 10-минутна битка тунизийката предаде подаването си, а с това и сета.

Началото на втората част далеч не бе толкова убедително за двете четвъртфиналистки и те си размениха по един пробив преди първата почивка. Сабаленка успяваше да налага своето темпо в разиграванията, а агресивната ѝ игра я изведе до осъществяването на късен пробив за 5:3. Сервирайки за място във финалната четворка, втората поставена трябваше да спасява брейкбол, но това не ѝ попречи да достигне до победата след час и 14 минути престой на корта. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка сложи край на приказката на Жабер и е на първия си "мейджър" полуфинал! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook