Сабаленка спря серията от 9 победи на шампионката от Торонто и е новата кралица в Синсинати!

от в 00:00 на 20.08.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка за пръв път триумфира с титлата в Синсинати! Световната номер 3 победи шестата поставена и победителка от турнира в Монреал, Джесика Пегула, с резултат 6:3 7:5 за едва 1 час и 16 минути игрово време. Така Сабаленка не само ще измести Гоф от второто място в световната ранглиста, но също така се поздрави с втората си титла за годината и общо шеста на ниво WTA 1000 в своята кариера.

Първите минути даваха предпоставка за един равностоен за финал. Беларуската тенисистка използваше мощния си сервис и силни форхенди като основно оръжие, но американката бе напълно конкурентна на по-високоранкираната тенисистка, използвайки своята вариативна игра и отлични контраатакуващи умени.

В четвъртия гейм бившата номер 1 все пак пое инициативата и реализира пробив. Макар и след това Пегула да имаше своите проблясъци в играта си на ретур, то Сабаленка показваше здрави нерви и запази преднината си до края на откриващия сет.

Сабаленка съумя да си осигури преднина още в първия сервис гейм на своята опонентка за втората част, правейки огромна крачка към титлата. Шампионката в Торонто стабилизира играта си от начален удар, само че по-високоранкираната тенисистка беше абсолютно безкомпромисна в собствени те сервис геймове и получи шанс да сервира за титлата, водейки с 5:4.

Тогава изглежда нервита завладяха бившата номер едно и Пегула съумя да изравни резултата в последния възможен момент. Силите на американката обаче не ѝ достигнаха да сътвори пълен обрат и Сабаленка отново си върна преднината, а при втората си възможност за затваряне на мача, тя бе безкомпромисна и спечели своята 15-та WTA титла в кариерата си, прекъсвайки серията от 9 поредни победи на своята опонентка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка спря серията от 9 победи на шампионката от Торонто и е новата кралица в Синсинати! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | джесика пегула | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook