Сабаленка спря устрема на Бадоса в Щутгарт и се класира на първи финал през 2022-ра

от в 17:36 на 23.04.2022
Диана Андреева

С началото на сезон 2022 представянето на Арина Сабаленка бе далеч от нужното ниво и за световната номер четири ранните поражения се превърнаха в често срещано явление. Изглежда обаче, че тя все повече намира формата си, а още утре предстои да премери сили в спор за дебютен трофей през годината с някоя измежду Ига Швьонтек и Людмила Самсонова. За да намери място във финалния мач на турнира в Щутгарт, преди броени минути Сабаленка се поздрави с престижна победа над Паула Бадоса, настъпила след 7:6(5) 6:4 и повече от 90 минути престой на корта.

Бадоса стартира ударно двубоя, като поставяше в невъзможни за отигрване ситуации своята съперничка. Първият пробив в актива на испанката не закъсня и не след дълго тя се откъсна уверено напред в резултата с 5:2. Тогава обаче Сабаленка сериозно повиши равнището си и намери правилната стратегия срещу световтата номер три - дълбокопласирани удари на бекхенд страната.

Новата тактика мигновено даде резултат и Сабаленка на бърза ръка навакса пасива си, за да може без особено интригуващи моменти, сетът да навлезе в решителен дълъг гейм. В тайбрека Бадоса отново бе тази, която разполагаше със солиден аванс - 4:1, и се намираше на крачка от победата, ала нейната опонентка не бе казала последната си дума и представителката на Беларус довърши започнатия обрат, като отмъкна откриващия сет.

След почивката двете състезателки се завърнаха с нови сили. Подобна на първата част, продължителните размени отново преобладаваха, а почти перфектна успеваемост от сервис линията запази паритета в резултата. Нервите на Сабаленка обаче се оказаха по-здрави в ключовите мигове и неочаквано тя съумя да отмъкне противноковото подаване в десетия гейм за 6:4, което сложи точка на спора и я класира в двубоя за титлата в Щутгарт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка спря устрема на Бадоса в Щутгарт и се класира на първи финал през 2022-ра Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | паула бадоса | тенис турнир в щутгарт | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook