Сабаленка за WTL: Имаме страхотен отбор с Григор и Джокович; дано Новак свърши всичко

от в 18:14 на 05.12.2022
Мирела Николова

Официалният тенис сезон вече приключи, но това далеч не означава, че до края на настоящата календарна година няма да можем да наблюдаваме най-добрите играчи в света в действие, тъй като ни предстои серия от демонстративни надпревари, една от които е World Tennis League. Турнирът ще се проведе в Дубай между 19 и 24 декември и ще събере на едно място 18 от топ тенисистите при мъжете и при жените.

Участниците са 18 и ще бъдат разделени в четири отбора, които ще играят помежду си по системата "всеки срещу всеки". Тимовете са съставени от по 4 или 5 души, като сблъсъците между тях ще се състоят от три отделни срещи - един мъжки сингъл, един женски сингъл и мач на смесени двойки. Финалът ще противопостави двата отбора, които са с най-добри показатели в хода на състезанието. 

Сред участниците в надпреварата е и първата ни ракета Григор Димитров, който попадна в отбор The Falcons, където негови съотборници ще бъдат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. Програмата за провеждането на двубоите вече бе оповестена, като според нея българинът ще играе единствено на смесени двойки - два пъти заедно с Бадоса и веднъж рамо до рамо със Сабаленка.

Двете състезателки вече изглеждат напълно готови за предстоящото състезание, което пролича от снимката на чата помежду им, която Сабаленка публикува по-рано днес. Там тенисистките обсъждат стратегията си за отборната надпревара, шегувайки се, че разчитат на своите съотборници Димитров и Джокович да ги изведат до крайната победа.

Сабаленка: Имаме много силен отбор!

Бадоса: Отборът ни е страхотен - Григор и Новак! И разбира се, най-добрата... ти! Нямам търпение!

Сабаленка: Най-добрият е Новак. Надявам се, че той ще свърши всичко и ние с теб ще си почиваме.

Бадоса: Напълно съм съгласна!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка за WTL: Имаме страхотен отбор с Григор и Джокович; дано Новак свърши всичко Мирела Николова
Теми:  
atp | world tennis league | wta | Арина Сабаленка | григор димитров | новак джокович | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook