Сабаленка: Жертвах всичко за тази титла; мечтая името ми да остане в историята заради татко

от в 03:12 на 08.09.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка заслужено ликува с трофея от US Open! След успеха си в Синсинати, световната номер 2 удължи серията си на 12 поредни победи, грабвайки своята дебютна титла на US Оупън, като така стана едва втората тенисистка през 21-ви век, спечелила трофеите на двете най-големи титли в твърди кортове.

Поздравления, Арина! В миналите години беше много близо до това да триумфираш тук. Ти вече имаш две титли на Аустрелиън Оупън, но какво е чувството да спечелиш първата си такава на US Оупън?

- В момента нямам думи, защото ти самата каза - толкова много пъти опитвах и чувствах, че съм толкова близо да спечеля титлата тук. Това е нещо, което мечтая и най-накрая имам този красив трофей и то след няколко толкова трудни седмици. След като баща ми почина, мечтая да поставя семейното ни име в историята на тениса. Сега виждам фамилията си върху трофея и съм щастлива, че нашто семейство не спря да се бори за тази мечта.

Относно Джесика, знам какво е чувството да загубиш финал от Шлема, но ти игра невероятен тенис и бъди сигурна, че един ден ще спечелиш един, а може би и повече от един, но нека започнем от един. Поздравления за страхотното лято. Ти си невероятна състезателка и във втория сет наистина си мислех, че изчезвам. Просто в съзнанието ми си мислех, че ти си готова да ми вземеш победата. Наистина този успех означава страшно много за мен, в момента ми е трудно да намеря точните думи.

Ти отново ще плачеш, но този път сълзите ти ще бъдат от радост Какви са точно емоциите ти?

- Спомням си всички тези загуби, които съм допускала тук в миналото. Искаше ми се пътят ми да бъде по-лесен, но винаги си повтарях, че трябва да продължавам да мечтая и да работя здраво, защото ако наистина се трудиш упорито и жертваш абсолютно всичко в името на мечтите, един ден можеш да ги постигнеш. Точно това и направих, за да спечеля тази титла. Никога не съм го казвала, но съм изключително горда от себе си, както и от екипа ми. Независимо в какви ситуации съм попадала, знаех, че трябва да продължа напред и да стигна до този красив трофей.

. Какво означава подкрепата на екипа ти към теб?

- Честно казано, без тях нямаше да бъда това, което съм и нямаше да съществувам. Винаги съм казвала, че и вие без мен нямаше да съществувате, но сега е различно. Обичам ви! Подкрепата ви е всичко, вие сте семейството ми. Не мога да си представя живота ми без вас.

Опитваше се да въвличаш публиката в мача, впъреки че играеше с американка?

- Честно казано получавах много подкрепа от феновете и не мислех толкова за този фактор. Разбира се, очаквах, че Джесика ще има цялата подкрепа, това е напълно нормално. През целият турнир обаче усещах много положително отношение към мен и съм благодарна за цялата подкрепа и за всички емоции през последните две седмици, защото именно феновете правят това място толкова спецално.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка: Жертвах всичко за тази титла; мечтая името ми да остане в историята заради татко Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | Арина Сабаленка | интервюта | шампионска реч

Коментари





Следвайте ни в Facebook