Съдийско безумие: Фриц беше накаран да преиграе точка, която вече беше спечелил (видео)

от в 08:08 на 14.08.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц беше много тежко ощетен в първия кръг на надпреварата в Синсинати. Световният номер 12 трябваше да преиграе точка, в която неговият съперник беше изкарал удара си далеч в аут. Ситуацията се разви във втория сет, когато Фриц водеше с 3:2 гейма, а точките бяха 30:30 и технически той трябваше да разполага с точка за пробив, но това така и не се случи.

Самото разиграване беше спряно от главния съдия, след като му беше сигнализирано, че има проблем със системата "Hawk-Eye" и той получи възможност да види самото повторение, но въпреки това решението му беше за преиграване на точката, което съвсем естествено ядоса сериозно 11-ия поставен.

Фриц: Това е най-лудото нещо, което съм виждал. Как позволяваш това? Погледни колко далеч в аут е тази топка.

Съдията: Разбирам това, но не спряха навреме и се изиграха още 6-7 удара.

Фриц: Аз бях спрял.

Съдията: Ако беше спрял точката...

Фриц: Не, не! Не ми казвай как е трябвало да спирам точката, след като имаме електронни линии.

Съдията: Знам, но така работят нещата. Можеше да спрем точка и тогава да погледнем повторението.

Фриц: Да, бих го направил по-явно, ако нямахме електрониката. Тази топка е толкова далеч от корта. Защо ти не спря разиграванието. Говорим за 1 фут навън (30 сантиметра).

Съдията: И аз си мислех, че е в аут, но не мога да направя такова нещо. Вече е твърде късно. Ще трябва да преиграем точката.

Решението беше посрещането с редица освирквания, а коментаторите на мача също отчетоха колко безумно е взетото решение, имайки предвид, че Фриц дори беше вдигнал ръка в момента на ситуацията, за да спре разиграванието.

В крайна сметка първата ракета на САЩ изобщо нямаше възможност да играе за пробив и Брендън Накашима спечели въпросния гейм на собствен сервис. Случилото се пък провокира Даниил Медведев и Алекс Микелсен да защитят своя колега в социалните медии. Бившият номер едно призна как това е едн о от най-абсурдните решения, на които е ставла свидетел и точката е трябвало моментално да отиде в полза на Фриц, а Микелсен беше шокиран от това как е възможно да има преиграване, когато единият тенисист е изкарал топката си извън корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Съдийско безумие: Фриц беше накаран да преиграе точка, която вече беше спечелил (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | синсинати | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook