Сафин: Джокович може да играе до 40 и да изпревари Федерер

от в 00:21 на 06.06.2019
Георги Христов

Според Марат Сафин е напълно възможно Новак Джокович да стане рекордьор по титли в турнирите от Големия шлем. Според руснака, ако Джокович се опази от травми, то той може да играе до 40-годишна възраст.

"Да, смятам, че той може да настигне Федерер. Има достатъчно време. Той е на 32. Зависи, но ако е здрав и продължава да играе така, може да се състезава с лекота до 40," коментира Сафин.

Сафин коментира и своето отказване преди да навърши 30. "Роджър имаше късмет да не получава често травми. Нашето поколение имаше проблеми постоянно. Куертен с бедрото, Налбандян също, аз с коляното, а на Родик не знам какво му беше. Започнеш ли да имаш проблеми с контузии, това влияе и на психологическата ти настройка. После започваш и да губиш," анализира Сафин.

"На 30 вече се чувстваш възрастен, защото започнахме рано - на 16,17. Сега момчетата в днешно време стават добри на 23-25. Аз бях на 17 и на 29 се отказах с травма. Можех още малко, но по мое мнение не сме "разработени" за по-дълъг период."

Бившият №1 коментира и успешните изяви като треньори на Мариан Вайда, Карлос Моя и Иван Любичич.

"Любичич свърши страхотна работа с Роджър... появи се и той спечели няколко титли от Големия шлем. След това и Рафа добави Моя, но за мен Вайда бе още с началото заедно с Новак и когато го нямаше, той загуби правилния път. Щом се завърна, всичко си дойде на мястото. Те са перфектният екип. Ако някой познава Ноле, това е той."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сафин: Джокович може да играе до 40 и да изпревари Федерер Георги Христов
Теми:  
марат сафин | новак джокович | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook