Сакари изненада Квитова и записа победа в три сета; Кенин с двусетов успех

от в 07:50 на 14.08.2019
В
Мария Сакари продължава да показва колко силна и уверена е през този сезон и вече е осминафиналистка в Синсинати след поредната впечатляваща победа, този път над Петра Квитова. Успеха на гъркинята дойде след 6:4 2:6 6:3 в един доста равностоен сблъсък.



През пъвата част Петра съумя рано да излезе с брейк аванс, ала впоследствие страхотни последни минути изпълнени с блестящи атаки на Сакари, освен че върнаха гъркинята в сета, изравнявайки 4:4, тя съумя да реализира втори пробив и след пълен обрат и серия от четири гейма, тя поведе в отделните части.

Във втория сет обаче Мария остана рано-рано без много шаносове, защото стабилизиралата се Квитова успя да поведе с два пробива аванс и оттам тя нямаше как да се върне поради страхотния сервис на чехкинята, което означаваше и решаваща част.



В нея двете върваха рамо до рамо, включително и когато се пробиваха, след като при 1:1 си размениха последователни пробиви, за да може в крайна сметка след серия от слаби сериси на Квитова поради изчезването на първото и подаване, Сакари да успее да натисне при ретур, а с това и да си извоюва нов брейк, който този път да се окаже решаващ.



София Кенен откри надпреварата в Синсинати с победа в два сета над Юлия Гьоргес след 6:4 7:6(8), а с успеха си тя се класира за 1/16-тина финалите на турнира, където я очаква сблъсък с 80-тата в света Зария Дияс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари изненада Квитова и записа победа в три сета; Кенин с двусетов успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook