Сакари отново повали Швьонтек и е на крачка от трофея в Острава!

от в 17:12 на 25.09.2021
Диана Андреева

Поставената под номер едно на турнира от категория WTA 500, провеждащ се в Острава, Чехия - Ига Швьонтек, отпадна в полуфиналната фаза на надпреварата. Убедителните изяви на шампионката от Ролан Гарос 2020 бяха прекъснати от Мария Сакари, която я надигра с 6:4 7:5. В спор за трофея гъркинята ще се изправи срещу победителката измежду другите две състезателки, намерили място в този етап на събитието - Петра Квитова и Анет Контавейт. 

Сакари бе тази, която нанесе първия сериозен удар след почивката, реализирайки ранен пробив за 4:2.  Отговорът на Швьонтек не закъсня, тъй като полякинята набързо успя да възвърне паритета за 4:4. Оттам насетне и двете тенисистки поддържаха високо ниво на игра, но така и не стигна до заключителен тайбрек. Поддала се на обвзелото я напрежение, Швьонтек се порпука след серия от непредизвикани грешки именно в последния възможен момент, като това доведе до загубата й. 

Мотивирана от страхотната си победа на Ролан Гарос по-рано през сезона, Сакари започна уверено мача. Гъркинята играеше агресивно и разнообразно, като не се ограничаваше само до основната линия, ами често навлизаше и навътре в корта. Швьонтек допусна брейк още в първия гейм, като до самия край не успя да навакса изоставането си и с това изостана в общия резултат след точно 45 минути. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари отново повали Швьонтек и е на крачка от трофея в Острава! Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек | мария сакари | тенис турнир в острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook