Сакари отстрани Мугуруса; Сабаленка и Рибакина не срещнаха трудности

от в 14:38 на 10.01.2021
Диана Андреева

След близо два часа прекарани на корта Мария Сакари се поздрави с успех на 1/8-финалите в Абу Даби! 25-годишната гъркиня се справи със световната номер 15 - Гарбинье Мугуруса, и по този начин след 7:5 6:4 си осигури двубой срещу победителката измежду София Кенин и Юлия Путинцева. 

Въпреки доброто си представяне в първия мач, днес Мугуруса не успя да намери своя ритъм на игра. Испанката бе крайно нерешителна, което в комбинация с доста грешки от ретур сложи край на участието й в надпреварата. Сакари, от своя страна, също не демонстрира високо ниво. През целия мач тя се опитваше да задържа топката възможно най-дълго в очертанията на корта, което й помогна да се класира за 1/4-финалите.

В друга среща от деня Елена Рибакина записа лесна победа над Дария Касаткина. Световната номер 19 показа страхотна игра и независимо че пропиля няколко възможности за пробив, бе достатъчно убедителна от всяка една точка на корта и в крайна сметка се наложи с 6:3 6:4.

Следващата опонентка на Рибакина е Арина Сабаленка, която по-рано днес също успя да триумфира в своя двубой. Тенисистката от Беларус излезе за мача си срещу Онс Жабер в ранните часове на деня и след 6:2 6:4 затвори мача в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари отстрани Мугуруса; Сабаленка и Рибакина не срещнаха трудности Диана Андреева
Теми:  
абу даби | Арина Сабаленка | гарбине мугуруса | елена рибакина | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook