Сакари с първа победа на Олимпийските игри, Крейчикова продължава след отказване

от в 10:56 на 24.07.2021
Диана Андреева

Мария Сакари донеси първа победа на страната си от Олимпийските игри до момента. Гъркинята откри участието си с комфортен успех над Анет Контавейт - 7:5 6:2, който дойде след малко над 90 минути игра. Така Сакари продължава уверено напред към втория кръг от надпреварата, а там я очаква сблъсък със световната номер 90 Нина Стоянович. Двете за последно са се срещали през 2015 година, но както тогава, така и сега, Мария е сочена за фаворитка в сблъсъка.

За да достигне до успеха през днешния ден в Токио, Сакари се нуждаеше от известно време да намери своя ритъм. Първоначално Мария видимо се поддаваше на напрежението и емоциите от това да се състезава на Олимпийските игри, а това е и причината тя да изостана с 2:4. Гъркинята обаче бързо стабилизира представянето си и от там насетне изцяло пое контрола на корта, което я изведе до крайната победа.

В друга среща от днешния ден в Токио Барбара Крейчикова продължи към следващия етап от турнира след отказване на своята съперничка - казахстанката Зарина Дияс. Чехкинята водеше с аванс от два пробива и 5:2, преди опонентката ѝ да сложи край на двубоя преждевременно. В спор за място на 1/8-финалите Крейчикова ще се изправи срещу Лейла Фернандес, като при нов успех шампионката от Ролан Гарос 2021 ще запише седма поредна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари с първа победа на Олимпийските игри, Крейчикова продължава след отказване Диана Андреева
Теми:  
анет контавейт | барбора крейчикова | мария сакари | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook