Сакари с първа победа на Олимпийските игри, Крейчикова продължава след отказване

от в 10:56 на 24.07.2021
Диана Андреева

Мария Сакари донеси първа победа на страната си от Олимпийските игри до момента. Гъркинята откри участието си с комфортен успех над Анет Контавейт - 7:5 6:2, който дойде след малко над 90 минути игра. Така Сакари продължава уверено напред към втория кръг от надпреварата, а там я очаква сблъсък със световната номер 90 Нина Стоянович. Двете за последно са се срещали през 2015 година, но както тогава, така и сега, Мария е сочена за фаворитка в сблъсъка.

За да достигне до успеха през днешния ден в Токио, Сакари се нуждаеше от известно време да намери своя ритъм. Първоначално Мария видимо се поддаваше на напрежението и емоциите от това да се състезава на Олимпийските игри, а това е и причината тя да изостана с 2:4. Гъркинята обаче бързо стабилизира представянето си и от там насетне изцяло пое контрола на корта, което я изведе до крайната победа.

В друга среща от днешния ден в Токио Барбара Крейчикова продължи към следващия етап от турнира след отказване на своята съперничка - казахстанката Зарина Дияс. Чехкинята водеше с аванс от два пробива и 5:2, преди опонентката ѝ да сложи край на двубоя преждевременно. В спор за място на 1/8-финалите Крейчикова ще се изправи срещу Лейла Фернандес, като при нов успех шампионката от Ролан Гарос 2021 ще запише седма поредна победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сакари с първа победа на Олимпийските игри, Крейчикова продължава след отказване Диана Андреева
Теми:  
анет контавейт | барбора крейчикова | мария сакари | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook