Сакари се справи с Томлянович на старта в Париж; Елизе Мертенс отстрани Маргарита Гаспарян

от в 16:31 на 27.09.2020
Диана Андреева

След много обрати по отношение на организацията и участието на състезателите в надпреварата през последните седмици, очакваният с нетърпение Голям шлем във Франция най-после започна! Програмата на корт номер 14 бе открита с мач между Мария Сакари и Айля Томлянович - хаотичен първи рунд не заради интензивността на тениса, а заради ужасните метеорологични условия. Въпреки всичко, без много напрежение след 6:0 7:5, гъркинята победи.

В следващия си двубой, Сакари ще се изправи срещу квалификантката Камила Рахимова. 19-годиштата рускиня показа стабилна игра в пресявките, а по-рано днес застана и на пътя на световната номер 55 - Шелби Роджърс. Рахимова до сега е участвала само веднъж на турнир от Шлема - в началото на годината тя се състезава на Аустрелиън Оупън, само че не съумя да се класира за основната схема.

Въпреки многократното отлагане на мача, поради мокър корт и затруднени условия, поставената под номер 16 Елизе Мертенс не допусна да бъде разконцентрирана, като показа агресивна игра, комбинирана със стабини отигравания на мрежата, тя се наложи с 6:2 6:3 над Маргарита Гаспарян за един час и 43 минути.

На двете тенисистки им се наложи да загряват на два пъти, преди най-накрая да започнат срещата си. В началото на мача Гаспарян беше по-активна, но тя не успя да задържи високото си ниво и така отстъпи в първия кръг на френския турнир от Шлема. Следващата опонентка на Мертенс ще бъде естонката Кая Канепи, която до сега през сезона не беше участвала в клей надпревара. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сакари се справи с Томлянович на старта в Париж; Елизе Мертенс отстрани Маргарита Гаспарян Диана Андреева
Теми:  
елизе мертенс | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook