Сам Грот с интересно предложение относно промяна на календара на АТР

от в 13:55 на 17.04.2020
Марк Хаджижеков
Сам Грот предложи интересна промяна в структурата на тенис календара, която би могла да помогне на играчите по-лесно достигат до по-престижните събития. В голфа се използва подобен модел и бившият световен №53 Грот смята, че това би могло да проработи и в тениса: „Голфът може да направи това по-добре, но ATP например има много подробен календар и играчите могат да избират къде да играят“, сподели Грот в уебсайта на The First Serve.

„Вместо Тенис Австралия да финансира играчи, защо те не сложат 25-30 седмичен тур тук, в Австралия? Всички региони могат да си имат свои отделни турове, като ATP Tour ще бъде над тях и играчите пак ще могат да печелят ранкинг точки.

Groth draws top seed in Australian Open qualifying | 9 January ...

Ако се справяте наистина добре, можете да скочите на по-горно ниво. Може и да имате специални заслуги като в голфа и ако сте сред първите двама на Австралийския тур, можете да влезете в определено количество събития на ATP Tour или в надпревари от Големия шлем .”

Австралиецът Кристофър О'Конъл, намиращ се на 116-то място в света, се съгласи с предложението на Грот: „Напълно съм съгласен, макар да не съм мислил много за това, тъй като се опитвах да се съсредоточа върху това да се завърна в най-добра форма веднага щом турът бъде възобновен“, каза О'Конъл.

„Мисля, че е наистина добра идея, дори по-късно през годината, ако успеем да създадем някакви вътрешни турнири в Австралия или в региона на Океания, ще бъде добре за тура.“

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сам Грот с интересно предложение относно промяна на календара на АТР Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook