Сам Куери е аут! Брейдън Шнур ще играе на финала в Ню Йорк

от в 08:33 на 17.02.2019
В
Сензацията е факт! Брейдън Шнур продължава своята приказка в Ню Йорк след победа над 49тия в света Сам Куери със 7:6(7) 4:6 6:3.

Първата част двамата бяха повече от страхотни и сигурни в своите сервис геймове до 5:4, а единствената по-сериозна опасност беше във второто подаване на Сам. Там на американеца му се наложи да спасява брейкбол преди да поведе с 2:1.



В десетия гейм обаче при 5:4 канадецът извърши истински подвиг, след като освен че спаси цели 4 сетбола, два от които последователни, той премина и през цели 7 дюса преди да съумее да затвори гейма. На това Куери отговори с подаване на нула, а така и отново прати Шнур да сервира за оставане в сета. Този път нещата бяха доста по-лесни, а подаващия спаси само един сетбол преди да се справи да се добере до 6:6.

В дългия гейм минибрейкове не липсваха, а често и биваха веднага заличавани с рибрейкове. Така се случи след 1:1, а на пробив при 3:2 Брейдън отговори с такъв за 4:4. Така закономерно Шнур достигна до първия си сетбол, но не на свой сервис, а Куери съумя да се справи. Но в следващите 3 точки подаващите не съумяваха да вземат сервисите си, като това доведе и до изпусната възможност от Шнур да затвори тайбрека на свое подаване. Все пак при открилата се вече 3та подобна възможност Брейдън най-после се справи и така и надделя в тази толкова измъчена част, където на 5 пъти беше на точка от загубата на първия сет.



Вторият започна превъзходно за Шнур, който освен че проби още първото подаване на съперника си, имаше и разкрила се възможност да поведе с 4:0. Той имаше две отделни възможности за това, а и игра цели 5 дюса преди Сам да успее да си вземе гейма.

За сметка на това обаче, срещата тръгна в корено различна посока, а изглеждащия толкова близо четвърти гейм в сметката на канадеца дойде чак когато той изоставаше с брейк, а Куери се беше завърнал. И въпреки, че мръдна от тройката в сета, това не помогна на Шнур и американецът затвори този сет в своя полза от разкрилата се втора възможност пред него.



Решаващата част беше изключително интересна и вълнуваща, но не толкова заради играта на двамата, а заради напрежението на корта, особено след като Шнур отново реализира ранен пробив, който в крайна сметка се оказа и решаващ, защото Брейдън само веднъж позволи в свое подаване да се стигне до дюс, но до нищо повече, а така и младият канадец да стигне до финала в Ню Йорк.

https://twitter.com/TennisTV/status/1096909912771383297?s=19

Там Шнур ще срещне Опелка, който по-рано днес отстрани драматично Джон Иснър в три сета след обрат. Райли и Брейдън досега не са се срещали, но утрешната им среща сигурно ще се бъде изключително вълнуваща и интересна.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сам Куери е аут! Брейдън Шнур ще играе на финала в Ню Йорк В

Коментари





Следвайте ни в Facebook