Само 2 месеца след отказването: Мугуруса стана турнирен директор на най-големия WTA турнир

от в 11:18 на 27.06.2024
Елеонора Александрова

Гарбине Мугуруса е избрана за турнирен директор на WTA Финалите в Рияд. Това бе обявено в сайта на WTA. Въпреки множеството негативни коментари по адрес на решението на Женската тенис асоциация надпреварата между най-добрите 8 за годината да се провежда в държава, чиито права на жените са силно ограничени, то се очаква столицата на Саудитска Арабия да е домакин на този тип турнири до 2030-та година. Тазгодишното издание на Финалите ще започне на 2-ри ноември и ще приключи на 9-ти ноември.

Очаква се бившата номер 1 да е турнирен директор до 2026-та година, а ето и какво сподели тя:

"Чувствам се много привилегирована да допринеса за бъдещето на този страхотен спорт, в ролята на турнирен директор на WTA Финалите в Рияд. Знам колко специално е това събитие за нашите топ играчи и също така видях потенциала му да вдъхнови общности по целия свят. Вълнувам се да работя със страхотен екип, за да представя визия за женския тенис, която не само развива тениса, но и насърчава всички фенове, и особено момичетата и жените, да преследват мечтите си - сподели шампионката на надпреварата от 2021-ва, която се отказа изненадващо от тениса преди само 2 месеца.

Интересно е да се спомене, че Мугуруса първият директор в историята на такъв тип турнири, който да е бивш тенисист и 6-тата, в който и да е WTA турнир (след Алиша Молик, Анке Хубер, Лаура Робсън, Барбара Ритнер и Валери Тетро.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Само 2 месеца след отказването: Мугуруса стана турнирен директор на най-големия WTA турнир Елеонора Александрова
Теми:  
wta финали | гарбине мугуруса | любопитно | рияд

Коментари





Следвайте ни в Facebook