Само 3 седмици след операцията: Тейлър Фриц с втора поредна победа на Уимбълдън

от в 09:11 на 02.07.2021
Калоян Соколов

Тейлър Фриц претърпя интервенция на коляното си преди само три седмици, когато получи травмата по време на своето участието на Ролан Гарос и напусна корта на инвалидна количка. Американецът обаче изуми цялата тенис обеществено, след като обяви как цели да се завърне за Уимбълдън. Много хора смятаха това решение за изключително необмислено, ала младокът досега напълно ги опровергава и записа две победи в рамките на малко повече от 24 часа.

При това Фриц трябваше да изиграе цели осем сета, като кулминацията дойде през вчерашния ден, когато надви в епичен сблъсък Стив Джонсън с 6:4 7:6(4) 4:6 6:7(4) 6:4. Световният номер 40 можеше да приключи двубоя много по-рано, но допусна да загуби последните седем точки от тайбрека на четвъртия сет и дори бе изправен пред точка за пробив в решителната част, само че отрази опасността и можеше да ликува заслужено.

Следващият му опонент ще бъде Александър Зверев, срещу когото има един успех от общо три срещи, а една от тях беше именно на "свещената трева", като Саша се наложи с 3:2 в отделните сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само 3 седмици след операцията: Тейлър Фриц с втора поредна победа на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook