Само 5 дни след триумфа на Уимбълдън: Алкарас се завърна на корта със зрелищен обрат над Гофен!

от в 21:29 на 21.07.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас триумфира с титлата на Уимбълдън преди само пет дни, но световният номер едно явно няма намерение да губи време в празненства и се включи в тима на Испания при завръщането на Hopman Cup в тенис календара.

Световното отборно смесено първенство по традиция се провеждаше в австралийския град Пърт до 2019-а година, но беше изместено от ATP Cup и не се провеждаше през последните три сезона, ала вече отново можем да се радваме на тази безкрайно атрактивна надпревара, чийто нов домакин са червените кортове в Ница.

Самият Алкарас не скри, че не е хващал ракета, откакто надви Новак Джокович в епичния петсетов финал на Уимбълдън, а това се видя ясно в днешния мач на 20-годишния тенисист срещу Давид Гофен, в който белгийският ветеран водеше със сет и пробив, а впоследствие имаше преднина от 4:0 точки в решителния супертайбрек, ала все пак до изненада не се стигна и фаворитът се наложи с крайното 4:6 6:4 10:8. Така Испания изравни общия резултат срещу Белгия и предстои да се изиграе решителен двубой на смесени двойки, където Алкарас ще обедини сили с Ребека Мадарова, а от другата страна на мрежата ще бъдат Давид Гофен и Елизе Мертенс.

Водачът в ранглистата видимо имаше проблеми в началните минути с приспособяването към червената настилка и се движеше необичайно плахо, а Гофен се възползва от това и реализира ранен пробив. Впоследствие испанецът отвърна със серия от страхотни ретури, за да изравни геймовете, но категорично си личеше, че не е подготвен максимално добре за срещата и допускаше множество неточности в опитите си да нанесе завършващ удар, което позволи на бившия номер 6 отново да си възвърне преднината, а оттам насетне връщане за младока в сета нямаше.

Втората част имаше сходно развитие, тъй като световният номер 111 на два пъти си осигуряваше брейк аванс, само че Алкарас този път заигра най-добрия си тенис навреме и спечели последните три гейма в сета, за да вкара сблъсъка в решителен супертайбрек.

Там Гофен дръпна с 4:0 точки и наглед всичко изглеждаше почти решено в негова полза, но Алкарас за пореден път доказа, че просто е отвикнал да губи и сътвори обрат, с който запази шансовете на Испания да спечели група B от Hopman Cup и да играе на големия финал в турнира, като за целта четирикратните шампиони ще трябва да триумфират в срещата на смесени двойки, както и в последвалата си битка с Хърватия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само 5 дни след триумфа на Уимбълдън: Алкарас се завърна на корта със зрелищен обрат над Гофен! Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | карлос алкарас | Обзори | хопман къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook