Само 6 дни след финала на АО: Циципас се завърна победоносно и донесе успех на Гърция

от в 12:32 на 04.02.2023
Калоян Соколов

Миналата неделя вероятно беше най-важния ден в досегашния живот и кариера на Стефанос Циципас, който се класира по безапелационен начин за финала на Аустрелиън Оупън и наглед имаше всички шансове да се бори за победата срещу деветкратния шампион Новак Джокович. Опитът на сърбина в подобни двубои обаче си пролича от самото начало и той нямаше проблеми да се справи в последователни сетове с по-младия си съперник, като така Циципас временно се раздели с мечтата си да завоюва дебютна титла от Големия шлем и да се изкачи под номер едно в световната ранглиста.

Стефанос пък нямаше никакво време да преживява поражението си, защото още този уикенд му предстоеше да се включи в отбора на Гърция за Купа "Дейвис". Южните ни съседи приемаха селекцията на Еквадор в решителен плейофен сблъсък за влизане в Световна Група I, а тяхната голяма звезда откри сблъсъка с безкомпромисен успех над Алваро Гиен Меза (световен номер 731) - 7:5 6:2.

Срещата започна напълно според очакванията, след като световният номер три проби своя съперник и поведе с 2:0 гейма, но 20-годишният еквадорец загатна за своите качества и веднага възстанови паритета в резултата. Феновете в Атина определено бяха озадачени от случващото се на корта, защото аутсайдерът неизменно излизаше напред в резултата до 5:4 в своя полза, когато най-посл Циципас реши да поеме нещата в свои ръце и беше безпогрешен през следващите няколко минути, за да си осигури спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви далеч по-лесно за гърка, който на бърза ръка се откъсна напред с 4:0, а южноамериканецът намери единствено сили да запише още два почетни гейма на сметката си, но не и да окаже същата съпротива от началото на срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Само 6 дни след финала на АО: Циципас се завърна победоносно и донесе успех на Гърция Калоян Соколов
Теми:  
atp | гърция | еквадор | купа дейвис | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook