Само ден преди жребия: АО се раздели с бивш финалист в турнира и шампион от Шлема

от в 12:26 на 11.01.2023
Калоян Соколов

 Марин Чилич обяви оттеглянето си от Аустрелиън Оупън само ден преди тегленето на жребия за турнира. Бившият финалист в надпреварата откри сезона си на ATP 250 турнира в Пуна, където не излезе за четвъртфиналния си двубой срещу бъдещия шампион Талон Грийкспор, тъй като е трябвало да се справя със сериозни болки в областта на коленете и хърватинът резонно предпочете да опази здравето си за предстоящото Открито първенство на Австралия.

Изглежда обаче световният номер 18 не е имал необходимото време да се справи с проблема, който го тормози още от края на миналия сезон и в крайна сметка няма да наблюдаваме изявите на Чилич в Мелбърн. Това е сериозен удар за балканеца, защото в миналото той е имал страхотни резултати на въпросното състезание, в което достига до полуфиналите още на 21-годишна възраст, а през 2018-та остава на само един сет от титлата, отстъпвайки в драматичен петсетов финал от Роджър Федерер.

По този начин бившият шампион от US Open освободи едно място сред поставените за дебютната "мейджър" надпревара през сезона, като от възможността се очертава да се възползва Ботик ван де Зандсхулп. Припомняме ви, че в края на миналата седмица Карлос Алкарас също обяви, че няма да пътува за Мелбърн, защото получи контузия в областта на десния крак по време на тренировка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само ден преди жребия: АО се раздели с бивш финалист в турнира и шампион от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | марин чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook