"Само един или двама тенисисти са имали такава контузия": Сабаленка под въпрос за Уимбълдън

от в 14:04 на 30.06.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка не се чувства готова за началото на Уимбълдън, въпреки че още утре трябва да излезе за дебютния си двубой от турнира срещу американката Емина Бакташ. Бившата номер едно видимо не беше добре физически още по време на Ролан Гарос, а впоследствие обяви, че няма да играе на Олимпиадата, защото иска да се погрижи за своето тяло. През миналата седмица пък Сабаленка се отказа по време на мач за пръв път в своята кариера и разкри, че страда от много рядка контузия в областта на рамото, която заплашва нейното участие на "свещената трева":

"Правим всичко възможно с моя екип, за да бъда готова да изиграя първия си мач от турнира, но не съм на 100 процента готова. Последният месец беше много сериозно предизвикателство, защото трябваше да се боря с множество различни болежки. Говорим за много специфична контузия, която е изключително рядка. Вероятно само един или двама тенисисти са имали подобна травма на същия мускул. 

Най-досадното е, че мога да правя абсолютно всичко в тренировъчния процес, но не и да сервирам. Не се чувствам напълно контузена, защото нямам проблеми да вдигам тежести, но изпитвам много сериозна болка при изпълнението на сервис. Все още обаче имам своите надежди, въпреки че не пристигнах тук с високи очаквания. Разбира се, аз знам много добре на какво съм способна, но никога не искам да се поставям под прекалено голямо напрежение" - заяви 2-кратната шампионка от Аустрелиън Оупън.

Източник: Tennis Channel

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Само един или двама тенисисти са имали такава контузия": Сабаленка под въпрос за Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook