Само година след отказването си: 2-кратен финалист от Големия шлем се завръща в тениса!

от в 11:41 на 08.07.2023
Калоян Соколов

Кевин Андерсън ще се завърне обратно в професионалния тенис на тазгодишната ATP 250 надпревара в Нюпорт. Южноафриканецът прекрати своята професионална кариера преди 14 месеца, тъй като трябваше да се подложи на няколко операции на дясното коляно в период от 4 години и почти непрекъснато му се налагаше отново да отсъства за дълъг период от Тура, след като тепърва беше направил своето поредно завръщане. Това се отрази сериозно на неговото класиране и той напусна световния топ 100, а в крайна сметка бившият номер пет прецени, че вече не разполага с нужното време и сили, за да се бори с травмите си.

Изглежда обаче двукратният финалист от Шлема вече се чувства много по-добре физически и е приел "уайалд кард" за турнира, който се провежда в града, където се намира официалната зала на славата в тениса. 36-годишният тенисист разкри пред сайта на ATP колко е развълнуван от това да се завърне обратно в спорта и какво се е случило с него през този дълъг период на отсъствие от турнирите:

Вълнувам се силно от това, че ще се завърна обратно на корта за турнира в Нюпорт. Спечелването на титлата там е сред наистина специалните моменти в моята кариера и не мога да се сетя за по-подходящо място, на което отново да усетя тревната настилка под краката си.

Беше ми наистина тежко, когато се отказах и трябваше да се справям със сериозна физическа болка. Тялото ми правеше невъзможна моята задача да се състезавам, както бих искал, а освен това се изтощавах изключително много психологически. Всичко това ме накара да спра с тениса и нямах представа дали някога ще се завърна, но преди два месеца започнах да тренирам редовно и това ми донесе огромно удоволствие.

Тялото ми се чувстваше много по-добре и това, което правех с тенис топката, беше наистина вълнуващо за мен и ме караше да искам да предизвикам себе си отново. Не знаех дали ще имам тази възможност, но за щастие Нюпорт ми даде такава, така че исках да отида там и да играя отново - завършва изявлението на 7-кратния ATP шампион.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само година след отказването си: 2-кратен финалист от Големия шлем се завръща в тениса! Калоян Соколов
Теми:  
atp | завръщане | кевин андерсън | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook