"Само Господ ми помогна тогава": Григор определи най-голямата си победа срещу Голямата тройка

от в 11:40 на 15.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров вече е в Стокхолм, където през тази седмица ще се опита да добави ценни точки в мисията си да се класира за ATP финалите в Торино. Третият поставен пристигна онзи ден в шведската столица и вече проведе своята първа тренировка, а освен това намери време да даде интервю за местната онлайн медия Tennisportalen TV.

С оглед на обявенето преди няколко дни отказване на Рафаел Надал, то не беше изненада, че българинът беше помолен да разкаже малко повече за съперничеството си с Голямата тройка и по точно за най-щастливите му мигове от него, а именно трите победи в общо 33-те му изиграни мача с най-легендарните тенисисти в историята.

Ти си част от тази велика ера на Голямата тройка, като си побеждавал всеки един измежду Федерер, Надал и Джокович по веднъж. Коя от тези победи ти е най-ценна измежду тях?

- Да, по една срещу всеки! Може да съм губил доста повече пъти, но нещо е по-добре от нищо. Приемам нещата такива, каквито са. Това е много труден въпрос. Победих Рафа в Пекин и Новак в Мадрид, но вероятно бих избрал победата срещу Роджър в 1/4-финалите на US Open, защото бях под номер 78 в световната ранглиста, когато турнирът започна.

Мисля, че само Господ ми помогна в този момент. Разбира се, всичките ми приятели и близки бяха до мен, опитвайки се да ми помогнат, но до ден днешен за мен си остава една голяма мистерия как успях да се подготвя за това състезание и да играя толкова добре.

Може ли да се каже, че този мач преобърна кариерата ти и ти помогна отново да се изстреляш към върха?

- Не бих използвал точно тези думи, но това беше една награда и символ на положения от мен труд в този период, защото от този момент насетне играх много добре до края на годината и я завърших на 19-то място в световната ранглиста.

Тази победа беше едно добро начало, но не мога да я поставя на подобен връх, тъй като впоследствие също показах едно много добро постоянство и определено бих могъл да посоча още редица моменти с подобно за мен значение.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Само Господ ми помогна тогава": Григор определи най-голямата си победа срещу Голямата тройка Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | роджър федерер | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook