Само на 27 години: Бившата №2 Анет Контавейт изигра последния двубой в кариерата си

от в 17:41 на 06.07.2023
Мирела Николова

Анет Контавейт окончателно слезе от професионалната тенис сцена. Преди няколко седмици естонката сподели, че страда от хронична контузия в гърба, която я принуждава да се оттегли от тениса на едва 27-годишна възраст, а последната надпревара в кариерата ѝ бе именно тазгодишният Уимбълдън. След като избегна поражение на старта, то днес бившата №2 в света не успя да остане равностойна на 32-рата поставена Мари Бузкова и отстъпи с 1:6 2:6 след малко над час престой на корта.

Както в първия, така и във втория сет Контавейт просто не успяваше да намери ритъм в играта си и непредизвиканите ѝ грешки валяха една след друга. От своя страна, чешката тенисистка запази константно високо ниво в представянето си и непрестанно поставяше под напрежение противничката си със своите остри и дълбокопласирани удари. Всичко това доведе до два пробива за Бузкова във всеки от сетовете и скоропостижен финал на срещата в нейна полза.

Върховото постижение в кариерата на Контавейт бе достигането ѝ до втората позиция в световната ранглиста през миналия сезон, след като спечели трофея в Санкт Петербург и игра финали в Доха и Хамбург. Естонката може да се похвали с общо 6 титли от WTA надпревари, а най-доброто ѝ класиране в турнирите от Големия шлем е достигането до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън през 2020-а.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само на 27 години: Бившата №2 Анет Контавейт изигра последния двубой в кариерата си Мирела Николова
Теми:  
wta | анет контавейт | мари бузкова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook