Само на 30 години: Бивша №4 в света слага край на кариерата си!

от в 15:17 на 01.12.2021
Мирела Николова

В днешно време виждаме все повече състезатели, които се радват на дълголетие в тениса, но Йохана Конта не е една от тях, след като днес сложи край на състезателната си кариера. Британката вече е споменавала за сърдечния проблем, който има и който ѝ причинява замайване и учестено сърцебиене на корта. Тя също така добави, че не се чувства в оптимално физическо  и психическо състояние да продължи да бъде част от Тура, а ето и какво гласеше съобщението ѝ в социалните мрежи: 

„Благодарна. Това е думата, която вероятно съм използвала най-често през кариерата си и това е думата, която смятам, че обяснява по най-добрия начин. Пътят ми в професионалния тенис приключи и аз съм изключително благодарна за кариерата, която имах.

Всичко сочеше, че няма да пожъна успех в тази професия, обаче късметът ми се материализира в хората, които се появиха в живота ми и които оказа влияние върху съществуването ми по начини, които се простират отвъд тениса. Невероятно благодарна съм за тези хора. Те знаят кои са.

Благодарение на моята упоритост и насоките на хората около мен, успях да изживея мечтите си. Превърнах се в това, което исках да бъда, когато бях дете. 

Колко щастлива съм да бъда това, което съм днес! Колко съм благодарна!".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само на 30 години: Бивша №4 в света слага край на кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
wta | йохана конта | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook